Capitala României, București, este cu siguranță un oraș ce merită vizitat, având o arhitectură elegantă și totodată sofisticată, fiind cunoscut în perioada interbelică, ca “Micul Paris”. Noi am strans top 10 obiective turistice din București astfel încât aventura ta să fie mai ușoară.
Palatul Parlamentului
Primul în topul preferințelor turiștilor este acest palat grandios pe care cu siguranță trebuie să-l vizitați și voi dacă ajungeți în București. Impresionat din toate punctele de vedere, te v-a uimi din primele secunde.
În caz că nu știai, clădirea ocupă primul loc din Cartea Recordurilor la capitolul clădiri administrative (pentru uz civil), având o suprafață desfăşurată de 365.000 mp, respectiv locul 3 în lume din punct de vedere al volumului, fiind cea mai grea şi cea mai scumpă din lume.
Clădirea reprezintă astăzi simbolul democraţiei prin intermediul instituţiilor pe care le găzduieşte (Camera Deputaţilor, Senatul, Consiliul Legislativ, Curtea Constituţională).
Rezervă-ți în program câteva ore pentru vizita la Palat. Vei avea nevoie de timp pentru a vizita întreaga clădire, acesta având 20 de nivele, dintre care 12 la suprafață și 8 în subteran, găzduind 1.100 de încăperi în care sunt amenajate birouri, parcări, restaurante, biblioteci și săli de concerte.
Obiective turistice din Bucuresti – Ateneul Român
Ateneul Român este un alt loc special în care trebuie să ajungi dacă vizitezi Bucureștiul. De-o frumusețe deosebită, edificiul reprezintă simbolul culturii naționale, găzduind concertele susținute de Filarmonica „George Enescu” precum și cele mai importante festivaluri și concerte de muzică clasică din România.
Palatul Ateneului Român a fost construit în perioada 1886-1888 fiind conceput de arhitectul francez Albert Galleron, după cercetările științifice și indicațiile lui Alexandru Odobescu, fiind inspirat din vechile temple grecești.
Rezervă-ți câteva ore pentru a participa la un spectacol găzduit de scena Ateneului Român și sigur vei pleca cu amintiri speciale.
Obiective turistice din Bucuresti – Arcul de Triumf
Mergând spre nordul capitalei întâlnim în drumul nostru Arcul de Triumf, care amintește de victoria Armatei Române din Primul Război Mondial și de Marea Unire din 1918 – unul dintre cele mai importante evenimente din istoria României.
Arcul de Triumf este considerat a fi un frate mai mic al celebrului monument cu același nume, aflat la Paris. De astfel monumentul este construit chiar după modelul francez. Totodată Arcul de Triumf este considerat şi elementul care leagă simbolic capitala de civilizaţia romană care a impus arcul ca simbol al victoriei.
Cu o înălțime de 27 de metri, Arcul de Triumf poate fi, de obicei, vizitat în preajma zilei de 1 decembrie, ca parte a festivităților de Ziua Națională, scările interioare ducând spre terasa monumentului, unde vizitatorii se pot bucura de o priveliște unică.
Obiective turistice din Bucuresti – Opera Națională București
Trăiește magia artei, ascultă muzica sopranelor, admiră personajele, decorul, costumele și machiajele ce prind contur într-un spectacol complet, care te trimite într-o călătorie de poveste.
Opera Națională este cu siguranță în topul celor mai frumoase locuri din București.
Bucură-te de un spectacol deosebit interpretat de artiști consacrați și admiră interiorul clădirii și sala de spectacol. Iar la final întregește seria momentelor de neuitat cu vizita la Muzeul Operei, aflat la ultimul etaj. Vei admira costumele spectaculoase, partituri consacrate și fotografiile în care au fost surprinse momente speciale din istoria Operei.
Muzeul Țăranului Român
Descoperă tradiția României și admiră numeroase colecții de obiecte țărănești, dispuse pe mai multe categorii: ceramică, textile, port, religioase, obiecte din lemn, obiceiuri și multe altele.
Dintre acestea cea mai impresionantă și importantă este colecția de ceramică fiind în număr de aproximativ 18.000 de piese (oale pentru prins laptele, oale pentru sarmale, oale pentru fiert magiunul, cratițe sau vase utilizate pentru friptură, ulcioare pentru apă, forme pentru cozonac etc)
Următoarea colecție ca nivel de importanță este constituită de colecția costumelor țărănești. De asemenea poți admira o colecție deosebită formată din țesături pentru interior, aduse din Moldova și Oltenia.
Muzeul Național de Istorie a României
Pornește într-o călătorie fascinantă și descoperă istoria României, redată în interiorul Muzeului Național de Istorie a României.
Muzeul găzduiește expoziția Tezaurul Istoric și copia Columnei lui Traian, oferind posibilitatea de a viziona piese de referință pentru istoria României.
La Muzeu poți să descoperi mărturii despre prezenţa omului pe teritoriul României încă din paleolitic, cultura materială şi spirituală a geto-dacilor, războaiele daco-romane precum şi transformarea Daciei în provincie ce aparținea Imperiului Roman precum și multe alte informații și mărturii ale istoriei României, pe care te lăsăm să le descoperi singur.
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este de asemenea una dintre destinațiile obligatorii pe care trebuie să le bifezi când ești în București.
Situat pe locul 5 în topul celor mai frumoase muzee de istorie naturală din Europa, muzeul adăpostește peste 2 milioane de exponate. Fiind într-un număr impresionat, ele sunt prezentate ocazional în cadrul unor expoziții speciale.
În acest muzeul puteți vedea expoziții permanente reprezentative pentru istoria naturală a spațiului danubiano pontic, expoziții temporare organizate în colaborare cu diverse alte muzee din lume precum și numeroase colecții de monede, fluturi, fosile și alte obiecte extrem de interesante.
De asemenea în muzeu se află expus singurul schelet întreg al unuia dintre cele mai mari mamifere care au existat vreodată, înrudit cu elefantul, și anume Deinotherium gigantissimum. În plus poți afla informații despre originile și evoluția vieții, dar și despre complexitatea speciei umane precum și cele legate de mineralogie și entomologie.
Obiective turistice din Bucuresti – Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni este reşedinţa prezidenţială care a luat naștere dintr-o mănăstire şi care a fost reședință pentru domnitori și regi, în prezent fiind sediul Administrației Prezidențiale.
Palatul se află într-un loc istoric cu o tradiţie de vieţuire de peste patru sute de ani.
O porțiune a acestei importante clădiri este deschisă publicului, astfel că o vizită în București trebuie să includă și acest important obiectiv turistic.
Poți vizita Holul de Onoare care amintește de Opera din Paris, după modelul căreia a fost amenajat, în stil neoclasic. Pereți sunt albi cu structuri aurii și aplicații de marmură gri, trepte albe din marmură de Carrara și vitralii cu scene din legenda Meșterului Manole.
La primul etaj poți vedea Sufrageria Germană, decorată în stilul neorenașterii germane, după dorința Regelui Ferdinand, cu mobilier masiv de lemn și Salonul de Vanatoare, decorat în stilul neorenașterii italiene.
În timpul vizitei la Palat poți admira de asemena și Salonul Alb, Sufrageria Regală, Salonul Oriental și Salonul Norvegian.
Continua vizita și în exteriorul Palatului Cotroceni unde vei vedea biserica decorată cu bucăți din zidurile originale ale vechii biserici, recuperate la demolare, precum și Muzeul Cotroceni.
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este una dintre cele mai mari atracții turistice ale Bucureștiului, fiind inaugurat în anul 1936, și aparținând folcloristului și sociologului Dimitrie Gusti.
Muzeul se află amplasat în aer liber, fiind înconjurat de verdeață și lacuri. Având o suprafață de 30 de hectare, muzeul reunețte aproximativ 300 de construcții (case, anexe, ateliere, biserici) precum și ustensile tradiționale (moară de apă, moară de vânt, o presă de ulei și multe altele, adunate din toate provinciile țării).
Muzeul Satului este considerat o oază de liniște și farmec ce oferă o imagine unică asupra vieții rurale din România, cât și asupra istoriei și tradițiilor țării noastre. În interiorul Muzeului pot fi descoperite elemente care au ajutat la satisfacerea nevoilor zilnice ale gospodarilor, de o mare importanță în istoria României. Până în secolul XX, o mare parte din populaţia României trăia la sat.
Porneste într-o „călătorie peste timp” și descoperă autenticitatea culturii şi civilizaţiei săteşti din România precum și modul de viaţă tradiţional redat de țăranul român ghidat de simţul său artistic şi de spiritul inventiv.
Muzeul este totodată unul dintre cele mai active şi fascinante centre de cercetare, cu rol în restaurarea şi conservarea patrimoniului cultural naţional.
Gradina Botanică„Dimitrie Brandza” a Universității din București
Dacă-ți dorești să scapi pentru câteva ore de agitația orașului, Grădina Botanică este locul ideal în care să te retragi.
Reconectează-te cu natura, călătorește în lumea plantelor și bucură-te de o explozie de culoare și miresme.
Grădina Botanică este o instituție de învățământ, educație, cercetare și cultură, având un rol activ în procesul de conștientizare a relației dintre om si natură, prin prisma necesității conservării diversității vegetale. Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” gestionează colecţii de plante (vii şi conservate), pe care le foloseşte atât în scopul instruirii studenţilor, cercetării stiinţifice, a conservării fitodiversităţii, educaţiei pentru mediu cât și informării publicului.
Împreună promovăm România! Alătura-te comunității BookTes.
Citește și Top 10 obiective turistice din Constanța