Descoperă lista de obiective turistice din Constanța, pregatita special pentru tine.

Constanța este cu siguranță un oraș de poveste, care adună an de an o mulțime de turiști, români și străini. 

Pe lângă numeroasele posibilități de distracție de pe litoral, orașul este deosebit și datorită vestigiilor arheologice unicat în lume, clădirilor emblematice pentru patrimoniul românesc și internațional.

Constanța este singurul oraș din România deservit de toate căile moderne de transport: rutier, feroviar, maritim, fluvial și aerian, fiind cel mai important oraș portuar de pe coasta română a Mării Negre.

Dacă plănuiești să petreci câteva zile în Constanța, trebuie neapărat să treci pe listă câteva obiective și activități turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

Obiective turistice din Constanța – Cazino Constanța

Simbol al celui mai mare port din România, Cazinoul Constanța este nelipsit din pozele turiștilor aflați în vacanță pe litoral. 

Clădirea a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenţa Principelui Ferdinand. A fost cel mai mare edificiu de acest fel de pe teritoriul României, oferind jocuri de ruletă, blackjack, baccarat.

După câteva ore petrecute pe plajă, sub razele soarelui, relaxează-te în timp ce te plimbi în centrul istoric al orașului, unde poți descoperi și această clădire.

În prezent Cazinoul se află în stadiul de reabilitare, pentru a capăta din nou înfățișarea inițială din 1910.

Cazino Constanța

Portul Turistic Tomis Constanța

Când ajungi în Constanța, trebuie neapărat să petreci câteva clipe și în Portul Tomis.

În trecut portul era folosit preponderent pentru negoț, însă, de câțiva ani s-a transformat într-o veritabilă destinație turistică, un loc în care te poți plimba, mânca și petrece momente de neuitat.

În plus poți admira ambarcațiunile cu vele care fac escală în acest loc magic.

Dacă ajungi spre seară în port te vei bucura de un apus de soare care îi va oferii o frumusețe aparte acestui loc, iar mirosul mării combinat cu cel al preparatelor din pește proaspăt va crea o atmosferă deosebită.

Portul Tomis

Obiective turistice din Constanța – Delfinariu Constanța

Este unul dintre cele mai vizitate locuri din Constanța. Locuitorii orașului cât și turiștii aleg să-și petreacă câteva ore de relaxare în acest loc minunat, unde pot admira jocul delfinilor. Desigur, cei mai încântați de o astfel de experiență sunt copii, care rămân fascinați la apariția delfinilor.

Delfinariul și-a deschis prima dată porțile în anul 1972, fiind primul muzeu de acest gen din ţară şi primul din sud-estul Europei, la acea dată.

Delfinariul face parte din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, fiind în acest moment singurul loc unde poți admira demonstrațiile celor mai îndrăgiți artiști, delfinii.

De-a lungul timpului bazinele delfinariului le-au fost casă tuturor celor trei specii de delfini întâlniți în Marea Neagră: marsuinul, delfinul comun şi afalinul.

Dacă nu ai vizitat până acum Delfinariul îți recomandăm să o faci cât mai repede, îți garantăm că nu vei regreta. Iar dacă l-ai vizitat deja, poți repeta oricând experiența. Se merită din plin.

Delfinariu Constanța
Sursa: http://merg.in/

Obiective turistice din Constanța – Acvariu Constanța

Este un alt loc de neratat dacă ești din Constanța sau dacă vizitezi Constanța.

Alături de Delfinariu, Planetariu, Microrezervatie, Echitație și expoziția de Păsări Exotice, acvariul Constanța face parte din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Acvariul a fost inaugurat pe data de 1 mai 1958, fiind pentru o perioadă lungă de timp singura instituție publică de acest gen din România.

Clădirea care adăpostește Acvariul, datează din secolul XX când a fost construită ca anexă a Cazinoului din Constanța, inițial aceasta funcționând ca restaurant.

În interiorul acvariului pot fi admirate atât expozițiile permanente de floră și faună acvatică, cât și expozițiile temporare care cuprind diverse tematici specifice biologiei, ecologiei acvatice și pescuitului marin.

Obiective turistice din Constanța
Acvariu Constanța
Sursa: https://www.litoralulromanesc.ro/

Obiective turistice din Constanța – Planetariu Constanța

Tot în orașul Constanța poți privi cerul și poți descoperii o lume fascinantă alcătuită din stele, planete, galaxii și multe altele.

Cum poți face asta? 

Vizitând Planetariul care adăpostește o expoziție cu tematică de astronomie, care te va întâmpina încă din holul Planetariului.

Mai mult decât atât, în cupola Planetariului au loc demonstraţii cu proiectorul ZKP- 2 şi pot fi văzute: stele, planete, Luna, constelaţii, comete,meteori, sateliţi artificiali, Sistemul Solar și multe altele pe care va lăsăm sa le descoperiți voi, astfel incat surpriza sa fie cat mai mare.

Anul inaugurării planetariului are o semnificație aparte fiind anul în care omul a pășit prima dată pe Lună (1969).

Pornește într-o călătorie magică în care vei descifra tainele ascunse ale boltei cerești.

Planetariul Constanta
Sursa: https://ecomareaneagra.wordpress.com
/

Muzeul de Artă Constanța

Muzeul de Artă Constanța este un alt obiectiv turistic de vizitat dacă te afli în Constanța.

Muzeul a fost înființat în anul 1961 oferind publicului de pretutindeni peste un secol din evoluţia picturii, sculpturii şi graficii româneşti.

Acesta este un punct de referință pe harta culturală a orașului Constanța, adăpostind un patrimoniu bogat, cu peste 7000 opere de artă românească

Patrimoniul muzeului s-a îmbogățit și mai mult în anul 1990, când lucrările din vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu de la Neptun au fost donate instituției. Atunci muzeul a intrat în posesia unor picturi și sculpturi aparținând unor celebri artiști români.

Muzeul de Artă Constanța
Sursa: https://www.litoralulr
omanesc.ro

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie

Continuăm seria muzeelor de la malul marii cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, unul dintre cele mai bogate muzee din România, fiind a doua instituție de profil, ca mărime, după Muzeul Național de Istorie a României din București.

Muzeul se află situat în Piaţa Ovidiu, în centrul istoric al oraşului, având un patrimoniu bogat format din peste 430.000 de piese şi o bună reprezentare a istoriei dobrogene din paleolitic până în prezent.

În interiorul muzeului pot fi admirate obiecte de origine greacă, romană, bizantină și medievală (unelte și arme din piatră, bronz și fier), ceramică, elemente arhitectonice antice, sculpturi antice, vase din sticlă, statuete din bronz, bijuterii, icoane, documente, machete, fotografii, telegrame și multe altele.

Obiective turistice din Constanța
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

Obiective turistice din Constanța – Muzeul Marinei Române

Este o instituție culturală unică în România și adăpostește mărturii prețioase ale evoluției marinei militare și civile din țara noastră.

Muzeul Marinei Române a fost inaugurat oficial pe data de 3 august 1969, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu, deși ideea înființării unui astfel de muzeu se conturase încă din anul 1919, odată cu scoaterea din uz a câtorva nave ale flotei române.

Dacă dorești să afli despre istoria marinei militare și comerciale din țara noastră, despre cum a evoluat navigația și mijloacele de navigație în spațiul carpato-danubiano-pontic, nu ezita să vizitezi muzeul.

Obiective turistice din Constanța
Muzeul Marinei Române
Sursa: https://www.ziuaconstanta.ro/

Insula Ovidiu 

Este locul potrivit dacă dorești să te bucuri de câteva ore de relaxare și liniște, departe de agitația de pe litoral.

Se spune că Insula Ovidiu ar fi singurul obiectiv turistic din România care se află pe o insulă naturală. Numele insulei a fost dat de poetul cu același nume exilat aici, Publius Ovidius Naso.

Pe insulă se poate ajunge cu vaporașul, călătoria fiind o adevărată plăcere, în timpul căreia ai ocazia să admiri peisajul de o frumusețe ireală. Îndată ce ajungi acolo te vei putea bucura de liniște și poți savura preparate delicioase pregătite cu grijă la restaurantul de pe insulă. De asemenea pe insulă există și un complex turistic în care te poți caza dacă dorești să petreci câteva nopți în natură.

Insula Ovidiu
Sursa: Sursa: https://www.litoralulromanesc.ro

Farul Genovez

Amplasat pe faleza orașului Constanța, între Cazino și comandamentul marinei, acest monument, neobservat de cele mai multe ori, este de o frumusețe deosebită, având o mare importanță pentru istoria orașului.

Farul a funcționat timp de 53 de ani, între 1860 și 1913 și a fost stins, după ce rolul de ghidare a navelor spre Portul Constanța a fost preluat de Farul Carol I.

Marinarii erau călăuziți de acesta, Farul având o lumină albă ce se înalță la 21 de metri deasupra marii, cu o  vizibilitate de aproximativ 5 kilometri în larg. După 107 ani în care nu a mai luminat, Farul Genovez a fost reaprins în luna februarie, anul 2020,  însă becurile au doar rol decorativ.

Atunci când ieși la plimbare seara sau dimineața devreme, mergi să admiri și acest monument istoric.

Obiective turistice din Constanța
Farul Genovez
Sursa: https://audiotravelguide.ro

Citește și Activități populare în Constanța

Alătură-te comunității BookTes!