Vineri, 27 august 2021, echipa BookTes, în calitate de partener, a participat la lansarea proiectului Plaiul Bâscilor – un nou concept turistic în județul Buzău, prin care se dorește să se valorifice potențialul turistic al județului Buzău, mai exact al comunelor Viperești, Cislău, Pătârlagele, Calvini, Cătina, Chiojdu, Nehoiu, Siriu și Gura Teghii.

Evenimentul a avut loc la Casa cu Blazoane unde au participat atât personalități politice din zona Buzăului, proprietarii pensiunilor din județ, dar și tineri antreprenori care doresc să contribuie la dezvoltarea turismului regional.

1000 de case traditionale vor fi recondiționare în cadrul proiectului #Plaiul Bâscilor

Inițiatoarea conceptului #PlaiulBâscilor este asociația #better condusă de arhitectul Florin Enache, care și-a propus să recondiționeze 1000 de case bătrânești din județul Buzău, ce vor intra in circuitul turistic al Romaniei.

“Plaiul Bâscilor are peste 1000 de case bătrânești, neutilizate de proprietari plecați la oraș în țară sau chiar în străinătate. Dorim să redăm zonei demnitatea locală și să transformăm un areal cu 9 UAT-uri din județul Buzău într-o comunitate puternică de gazde, care să atragă și să ofere cazare pentru peste 4000 de turiști pe zi. Plaiul Bâscilor va fi un model de bună practică în România pentru ceea ce înseamnă dezvoltare locală sustenabilă și îl vom construi îmbinând tradiționalul cu modernul,  spiritul și ospitalitatea locală, cu elemente de arhitectură sustenabilă, patrimoniu de peisaj și tehnologii smart pentru a  conecta localnicii cu primăriile și cu turiștii, prin aplicații de community management și community engagement”, declară Florin Enache, inițiatorul proiectului.

Obiectivele turistice, instituțiile culturale și activitățile turistice din #PlaiulBâscilor vor fi listate pe platforma BookTes.com și vor face parte din circuitul cultural-turistice dezvoltat de BookTes.com. De asemenea, vor fi introduse și biletele digitale de acces pentru vizitarea obiectivelor/instituțiilor culturale cât și pentru participarea la activități.

Împreună cu ceilalți participanți la eveniment ne-am bucurat de numeroase produse culinare pregătite cu drag de Pensiunea Tata Lice și Pensiunea Melania.

Îți recomandăm să citești și articolul „Bilete online la muzeele din Buzau, disponibile prin platforma BookTes„.

Urmărește-ne pe Facebook!

Urmărește-ne pe Instagram!

Urmărește-ne pe YouTube!