Descopera si participa la experiente online unice, alaturi de noi!

Calatoriile globale au fost devastate de pandemia de coronavirus, care a ajuns in aproape toate tarile si a determinat blocarea si inchiderea frontierelor.

Turismul romanesc, lovit si el de criza coronavirus, incearca revenirea la normalitate. O normalitate, fireste, asa cum o permite pandemia.

Pana in prezent romanii au ales sa-si petreaca in numar mai mare decat de obicei, concediul in propria tara, acolo unde se simt in siguranta.

Din ce in ce mai multe destinatii promoveaza turismul local, hotelurile cat si furnizorii de experiente turistice, ofera numeroase reduceri, incuranjand in acest fel turismul intern.

Se pune din ce in ce mai mare accent pe “slow tourism”, care ofera o alternativa turistului mereu in cautare de aventuri noi.

Turismul lent necesita acceptarea unui ritm lent si o interactiune personala mai mare cu localnicii si cultura lor.

Sustinatorii acestui tip de turism promit experiente autentice, un consum mai mare de produse locale si conservarea patrimoniului. Se pune accent pe o viziune etica a turismului si o preocupare mai profunda pentru ecologie si pentru calitatea vietii localnicilor si vizitatorilor. In plus, turismul lent in zonele rurale si urbane interioare ar putea consolida cultura locala si autohtona.

O alta solutie pentru situatia actuala este si turismul digital sau virtual.  Numeroase muzee si teatre din Romania s-au alaturat acestei initiative si s-au mutat in mediul online, pentru a fi in continuare aproape de publicul lor.

In plus, ghizii de turism au ales sa-si mute si ei activitatea in mediul online. Astfel doritorii pot participa la un tur virtual prin orasele din Romania, unde vor afla povesti fascinante. De asemenea, vor avea acces la fotografii facute in vremurile in care niciun virus nu ne ameninta existenta.

Experiente online unice

Iti este dor sa calatoresti, sa admiri peisaje, orase, sa asculti povestile localnicilor, sa experimentezi lucruri noi? Porneste intr-o calatorie virtuala, direct din confortul casei tale.
Am pregatit pentru tine experiente online unice, inedite, care te vor incanta si iti vor mai alina dorul de calatorit.

Fie ca iti doresti sa explorezi Bucurestiul, Brasovul, sau sa afli legendele Castelului Dracula, pe BookTes gasesti diferite experiente online unice la care sa participi.

Citesti si articolul nostru referitor la motivele cumpararii biletelor online la experiente/evenimente!

Alatura-te comunitatii BookTes!